نقد، بررسی و نظرات کتاب انقلاب صنعتی - جیمز آ. کوریک

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
مصطفی نصری پور
۱۴۰۳/۰۷/۰۷
انقلاب و دگرگونی جوامع فقط به شورش‌ها، کودتاها، جنگ‌های داخلی و یا خواسته‌های شدید مردم از حکومت خلاصه نمی‌شود. انقلاب گاهی از سوی صاحبان ثروت، افراد دارای نفوذ و خاندان سلطنتی کشورها به مردم کم بضاعت و بیچاره تحمیل می‌گردد. انقلاب صنعتی در واقع، یکی از این تحولات خشن و ناخواسته از سوی مردم عادی بود که بعدها بعضی از همین مردم عادی از آن استقبال نمودند.
انقلاب صنعتی که خاستگاه آن بریتانیای کبیر بوده است، شاهد وضعیت بسیار اسفناک شهرها و روستاهای آن دوران از جمله لندن و منچستر بوده و تقریبا تمامی مواردی که بتوان آن را یک امتیاز منفی برای یک شهر به حساب آورد در این شهرها زندگی می‌شده است. آلودگی آب، کارگری کودکان و زنان حتی تا هفده ساعت در روز و شش روز در هفته، دستمزدهای پایین، تجارت برده، شهر آلوده و صنعتی و بسیاری از موارد دیگر...
خواننده با خواندن کتاب متوجه یک حرکت انقلابی از سوی مخترعین نیز می‌شود که در مدت زمان تقریبا کوتاهی، شمار زیادی از اختراعات را به صنعت تحویل داده و سرمنشأ بسیاری دیگر از اختراعات یا پیشرفت در صنایع مختلف گشته است.
زبان نسبتا روان و پرهیز از ذکر اصطلاحات و اسامی زیاد باعث شده است که خواننده، زیاد درگیر این موارد نشود و حس نکند که در حال مطالعه یک کتاب تاریخی است.
به عقیده بنده، این کتاب بیشتر یک کتاب علمی می‌تواند محسوب گردد. حتی ذکر پروسه دقیق اکثر اختراعات و نحوه نیل به این‌ها، سبب می‌شود تا خواننده‌ای که این کتاب را به عنوان یک مرجع علمی انتخاب کرده، از انتخاب خود پشیمان نگردد.
تنها امتیاز منفی‌ای که می‌توانم به آن اشاره کنم داستان‌های طولانی و خسته کننده‌ای است که بعضا در کتاب ذکر شده و اکثرا خیلی هم مفید نبوده و فقط ذکر وقایع را مدنظر داشته است.