نقد، بررسی و نظرات کتاب مخلوقات یک روز - اروین یالوم
4.4
104 رای
مرتبسازی: پیشفرض
میر مجتبی سیدی
۱۴۰۰/۰۵/۲۸
10
سلام. هرروز یک فصل را خواندم، با دقت و اشتیاق. بسیار برای من گیرایی و جذابیت داشت. آمیختهای از روانکاوی و فلسفه و داستان، که همگی باهم خوب جفت و جور شدند و زیبایی کاملی به نوشته دادهاند. در خلال گفتگوها، تصویر جالب و عجیب از پیچیدگی روان انسان به نمایش درمیاد که حتی خود دکتر یالوم هم گهگاه غافلگیر میشه. با برخی و یا حتی تمام افراد حاضر در داستان همذات پنداری کرد چون به نوعی ضمیر انسانی ما مشترک است و عکس العملها و دیدگاههایی که بعضا از احساس و باطن نشآت میگیره، شبیه همند. اگر به مسائل روانشناسی در قالب سیال و داستانی، نه خشک و آکادمیک و همچنین انسان شناسی و فلسفه (رواقی) علاقه مندید این کتاب انتخاب خوبی است. یقین دارم در خلال مطالعه بارها توقف کرده، و به فکر فروخواهید رفت.
من عاشق سبک نگارش و صداقت اروین یالوم هستم به خصوص اگه مترجمی دانا و مسلط به کار، ترجمهی کتاب را بر عهده گرفته باشد. همان طور که خود نویسنده در مقدمه و پایان کتاب اشاره کرد، داستان ها دربارهی انسان هایی است که هر کدام بستگی به نگرش و بالیدگی شخصیتی با مقولهی پایان زندگی و مرگ رو به رو شدند که نحوهی رویارویی با مرگ به ما درس مهمی میدهد این که همهی ما میرا هستیم و با کسانی که با مرگ رو به رو میشوند مهربان باشیم.
مثل باقی آثار دکتر یالوم، این کتاب هم بسیار زیبا با داستانهای رواندرمانی خاصی هست که به زیبایی توسط ایشون به تصویر کشیده شده. من از داستان «ممنونم مولی» بیشتر خوشم اومد، حس جالب و متفاوتی داشت.
به نظر من هنر دکتر اروین د یالوم در این هست که مخاطب عام را هم با آموزههای رواندرمانی و تجربههای خودش درگیر میکنه.
به نظر من هنر دکتر اروین د یالوم در این هست که مخاطب عام را هم با آموزههای رواندرمانی و تجربههای خودش درگیر میکنه.