نقد، بررسی و نظرات کتاب A dolls house (خانه عروسک) - هنریک ایبسن

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
Mahmoud.sh
۱۴۰۳/۰۹/۲۸
کتاب *خانه عروسک* اثر هنریک ایبسن، یکی از مهم‌ترین آثار درام‌های اجتماعی قرن نوزدهم است که به تحلیل روابط انسانی، آزادی فردی و نقش زنان در جامعه می‌پردازد. این نمایشنامه داستان نورا، زن خانه‌داری است که به نظر می‌رسد زندگی‌اش کامل و شاد است، اما به تدریج درمی‌یابیم که این زندگی فقط یک ظاهر فریبنده است. نورا پس از این که متوجه می‌شود همسرش، توروالد، درک درستی از او ندارد و به او به چشم یک موجود ضعیف و وابسته می‌نگرد، تصمیم می‌گیرد مسیر جدیدی در زندگی خود انتخاب کند.
ویژگی برجسته این اثر در بررسی عمیق و بی‌رحمانه‌ای است که ایبسن از روابط خانوادگی و اجتماعی به دست می‌دهد. نورا نماد زنانی است که در جامعه‌ای مردسالار تحت فشار قرار دارند و به نظر می‌رسد تنها راه رهایی برایشان شکستن قواعد اجتماعی است. دیالوگ‌ها و شخصیت‌پردازی‌های دقیق ایبسن، این امکان را به تماشاگر می‌دهد که به پیچیدگی‌های روان‌شناختی شخصیت‌ها پی ببرد.
با این حال، پایان نمایشنامه، که نورا تصمیم می‌گیرد از خانه و خانواده‌اش برود تا خود را پیدا کند، ممکن است برای برخی خوانندگان در فرهنگ‌های مختلف، به‌ویژه در دوران نگارش آن، جنجالی و غیرقابل‌فهم باشد. این پایان به شدت انتقادی و انقلابی در برابر ارزش‌های سنتی خانواده و ازدواج است.
در مجموع، *خانه عروسک* اثری جسورانه و تأثیرگذار است که همچنان در برابر مسائل حقوق زنان، خودآگاهی و آزادی فردی پرسش‌هایی بنیادین مطرح می‌کند. این نمایشنامه برای کسانی که به ادبیات اجتماعی و مسائل حقوق بشر علاقه دارند، انتخابی بی‌نظیر است.
پری سامانی
۱۴۰۳/۰۹/۰۷
کتاب **A Doll's House** (خانه عروسک) یکی از شاهکارهای **هنریک ایبسن** هست که یه نمایشنامه خیلی تاثیرگذاره و همچنان بعد از بیش از صد سال، جذابیت خودش رو حفظ کرده! 🎭
داستان درباره‌ی زندگی **نورا هلمر**، زنی که ظاهراً یه زندگی شاد و بی‌دغدغه تو خونه‌ای گرم و صمیمی با شوهرش **توروالد** داره. اما کم‌کم می‌فهمیم این خوشبختی بیشتر شبیه یه نمایشه تا واقعیت. نورا مثل یه عروسک توی خونه زندگی می‌کنه، توی نقشی که جامعه و همسرش براش تعیین کردن. ولی وقتی یه راز بزرگ از گذشته‌ی نورا فاش می‌شه، همه چیز تغییر می‌کنه و اون مجبور می‌شه در مورد زندگی، هویت خودش و جایگاهش در دنیا تصمیمات سختی بگیره.
این نمایشنامه پر از دیالوگ‌های احساسی و لحظه‌های عمیقه که مسائل مهمی مثل نقش زن توی جامعه، آزادی فردی، و مفهوم ازدواج رو بررسی می‌کنه. **A Doll's House** یه جور انقلاب تو زمان خودش بود و هنوز هم الهام‌بخش خیلی از خواننده‌هاست.
اگه دنبال یه داستان فکر‌برانگیز و در عین حال پر از حس و حال انسانی هستی، این اثر فوق‌العاده رو حتماً بخون! 🌟
پريا رضايي
۱۴۰۳/۰۱/۲۹
با سلام به کتابراه عزیز و تیم محترمشون سالها پیش کتابش رو خونده بودماینجا هم نسخه نمایش صوتی اش رو گوش کردم و الان هم که متن انگلیسیش رو خوندم. موضوع داستان اشاره به زنانی داره که از طرف شوهرانشون به صورت عروسک وار مورد توجه هستن یعنی زنانی که فکر میکنن که همواره باید جذاب و زیبا باشن و اگه هنر دیگه ای هم نداشتن اصلا مهم نیست و فقط زیبایی و جذابیت باید برقرار باشه. نورا هم مدت زیادی به همین صورت زندگی کرد ولی در نهایت متوجه شد که زندگی کوتاهه و باید بره و دنیا رو بگرده و جوری زندگی کنه که وابسته به کسی نباشه و بتونه مفید واقع بشه. یعنی زندگی رو زندگی کنه. تازه فهمیده بود که این همه مدت زندگی بیهوده ای داشته. شوهرش رو ترک میکنه و میره سراغ دنیای اطرافش. به نظرم ارزش خوندن داره به خصوص که به زبان انگلیسی هستش و اگه متن فارسی اش رو خونده باشین واسه تقویت زبان عالیه.
niloofar Islamnezhad
۱۴۰۱/۰۱/۱۰
این کتاب برگرفته از یکی از نمایشنامه‌های معروف نیمه دوم قرن نوزدهم نگاشته شده است. داستان درباره‌ی نورا زنی پر شور و نشاط است که از ابراز محبت‌های همسرش لذت می‌برد، و رازی در دل دارد که داستان اصلی کتاب است. این کتاب نشان از دادخواهی برای حقوق زنان است. نویسنده انگیزه‌ای وافر دارد تا کمال مطلوب اخلاقی را با رعایت دقت تمام در افرینش این اثر هنری تعقیب کند. شخصیت‌ها با احساساتی رازالود بسیار نافذ به قلم نگارنده معرفی شده‌اند و شخصیت پردازی بسیار قوی از مشخصه‌های بارز این اثر است.
🌱Hany Joon🌱
۱۴۰۳/۰۱/۰۹
داستان در ابتدا نمایشنامه‌ای بوده که اگر اشتباه نکنم در قرن19ام نگاشته شده واقعا دستمریزاد داره به همچین چیزی اونم در قرن19 حقیقتا با همچین کتاب‌هایی حس میکنم چقدر بد که ما نتونستیم خودمون رو به پای هنر اونها برسونیم🥲
ناهید
۱۴۰۲/۰۸/۱۳
نمایشنامه قوی و عالی‌ای بود که من چندسال پیش نسخه فارسیش رو خونده بودم..
وقتی به این فکر میکنم که در قرن ۱۹ همچین چیزی نوشته شده واقعا حیرت زده میشم.. شاهکاره
elahe az
۱۴۰۰/۰۱/۲۸
یک نمایش نامه خارق العاده! در دوره منتشر شدن این اثر باید خیلی تکان دهنده بوده باشد زیرا در قرن نوزدهم تبعیض جنسی هیچ معنی نداشت!
nafise rar
۱۳۹۶/۱۰/۱۴
جالب بود، یه مقدار مسائل با اغراق بیان شده‌اند که شاید برای یک نمایشنامه لازم باشه
احسان افچنگی
۱۴۰۳/۰۱/۱۴
از بهترین نمایش نامه‌های رئالیستی هنریک ایبسن که در ایجاد منطق‌های داستانی و کشمکش ماجرایی زبانزد است
زیبا رهبر گنجه
۱۴۰۰/۱۲/۱۰
داستان سراسر عبرت است مخصوصا برای زنانی که رویایی فکر می‌کنند واز واقعیتها گریزان هستند
مبین طهرانی
۱۴۰۳/۰۶/۱۵
فوق عالیه من قبلا هدا گابلر هم ازش خوندم و اجرا کردم عالیه
ali khan
۱۴۰۳/۰۵/۰۶
و کتاب خانه عروسک یکی از برترین کتاب‌ها برای وقت‌هایی که بیکار هستیم
سارا شایگان
۱۴۰۳/۰۱/۰۹
خطر اسپویل××
ولی مرده واقعا زن رو دوست داشت، حقش نبود اینطوری ترک بشه
دانیال جدیدی
۱۴۰۰/۰۸/۲۵
چی فک کردین معلومه همه‌ی نمایشا خوبه
نمایش خانه عروسک صوتی هم داره
مینو جوان
۱۳۹۶/۱۰/۱۱
فوق العاده
خیلی عالیه ممنون
فاطمه م
۱۴۰۱/۰۸/۲۸
ممنون از کتابراه برای کتاب‌های انگلیسی رایگان
مسعود موذن
۱۴۰۱/۰۵/۲۹
بسیار جذاب بود نویسنده چیره دستی است در نوشتن رمان
Omid Salari
۱۴۰۲/۰۸/۰۲
کتاب جالبی هستش پیشنهاد میکنم بخوانید
امیرمحمدکریمی
۱۴۰۱/۰۹/۰۷
عالی بود...
خیلی خوب....
Mahsa Kazemi
۱۴۰۰/۰۳/۰۳
قشنگ بود پیشنهادش میکنم