معرفی و دانلود بهترین کتاب‌های صوتی مدیریت پروژه

چرا باید کتاب‌های مدیریت پروژه بخوانیم؟

مدیریت پروژه مجموعه‌ای از فعالیت‌های مختلف و هدفمند ازجمله برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، کنترل و نظارت را در بر می‌گیرد تا یک طرح در مسیر دست‌یابی به هدف نهایی خود پیش برود. به عبارتی مدیر پروژه با بهره‌گیری از مهارت‌ها، اصول و تکنیک‌هایی مشخص تلاش می‌کند تا نتیجه و مقصد تعیین‌شده در برنامه‌های پیشینی را عینیت بخشد و به تحقق برساند. به احتمال زیاد اغلب ما مدیریت و سازمان‌دهی یک پروژه، مثل برگزاری یک رویداد و یا حتی ارائه‌ی یک پژوهش گروهی را تجربه کرده‌ایم. اما به‌صورت تخصصی پروژه‌ها در حرفه‌ها و مشاغل مختلفی تعریف می‌شوند و در تمامی صنایع و مشاغل، از حوزه‌ی حمل‌ونقل و ساخت‌وساز گرفته تا امور مالی، حقوق، فناوری اطلاعات، تولید محصول، امدادرسانی و... نیز وجود دارند.

تفاوت بنیادین چندانی میان پروژه‌ها وجود ندارد؛ زیرا در حوزه‌ی مدیریت پروژه هر چیزی که آغاز و پایانی دارد و دستاوردی به ارمغان می‌آورد، به‌عنوان یک پروژه در نظر گرفته می‌شود. هر پروژه‌ای هم به برنامه‌ریزی نیاز دارد و در طی انجام آن باید زمان، فعالیت‌ها و ریسک‌ها مدیریت شوند. ذکر این نکته ضروری است که آنچه «مدیریت پروژه» را از «مدیریت» متمایز می‌کند، زمان است. زیرا برخلاف مدیریت که یک فرایند مداوم محسوب می‌شود، مدیریت پروژه دارای یک بازه‌ی زمانی مشخص و موعد تحویل نهایی است. به‌همین دلیل یک مدیر پروژه‌ی حرفه‌ای، به طیف گسترده‌ای از مهارت‌ها نیاز دارد تا در زمان محدود، به بهترین نتیجه دست پیدا کند.

تاریخچه‌ی مدیریت پروژه

اگرچه فرایندهای کارآمد و مدرن مدیریت پروژه، تنها کمتر از دو قرن است که مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما به جرئت می‌توان گفت که مدیریت پروژه از آغاز حیات بشر وجود داشته است. از شاهکارهای حیرت‌انگیز مهندسی و ساخت‌وساز در دوران باستان گرفته تا پروژه‌های متنوع و پیچیده‌ای که امروزه شاهد آن هستیم، همگی نمونه‌هایی از این مسئله هستند. مرور تاریخ نشان می‌دهد با وقوع انقلاب صنعتی و تغییر شرایط کار، نیاز به بهره‌گیری از تکنیک‌های مدیریت پروژه افزایش یافت. تا اینکه در سال 1958 مدیریت پروژه به‌عنوان یک رشته‌ی تخصصی مورد توجه قرار گرفت.

هری گانت که به‌عنوان پدر مدیریت پروژه شناخته می‌شود، از نمودارها برای نظارت و کنترل پروژه‌ها استفاده کرد. انتشار مقاله‌ی فردریک تیلور در باب استراتژی‌های مدیریت و اجرای پروژه برای بهبود کارایی کارگران، در تاریخچه‌ی این حوزه بسیار اثرگذار بود. به‌طوری‌که امروزه نیز بسیاری از سازمان‌ها، از تاکتیک‌های او استفاده می‌کنند. از دهه‌ی 1980 با رشد دنیای فناوری اطلاعات و ظهور کامپیوترها، مدیران پروژه به روش‌های تازه‌ای برای محاسبه و تخمین میزان ریسک‌ دست یافتند و موفق شدند کارهای بیشتری را در زمان کمتر و همچین با میزان خطای کمتر انجام دهند.

در دهه‌ی 1990 ورود اینترنت باعث رشد و توسعه‌ی برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مدیریت پروژه‌ی مبتنی بر وب شد. همچنین در این دهه ابزارهای ارتباط جمعی گسترش یافت و کارایی طرح‌ها و پروژه‌ها بهبود پیدا کرد. تا به امروز نیز با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فناوری اطلاعات، این رشد همچنان ادامه دارد.

اهمیت مطالعه‌ی کتاب‌های مدیریت پروژه

فردی که مدیریت اجرای یک پروژه را بر عهده دارد، باید به توانمندی‌های مختلفی مسلط باشد. ناگفته پیداست که مدیریت پروژه مسئولیتی خطیر و پراهمیت است که باعث می‌شود صاحبان یک طرح اطمینان حاصل کنند که یک پروژه به‌موقع، باکیفیت و متناسب با بودجه‌ی درنظرگرفته‌شده به اتمام می‌رسد. بنابراین مدیر پروژه باید از شیوه‌های مدیریت صحیح منابع آگاه باشد و روش‌های شناسایی و کاهش ریسک را بشناسد. از همین رو مطالعه‌ی کتاب‌های مدیریت می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. برای مثال با کتاب «مدیریت پروژه کاربردی» اثر محمدحسین نوراله دزفولی، می‌توانید به اطلاعاتی جامع درباره‌ی مبانی این رشته دست یابید، یا از طریق کتاب «راهنمای جامع مدیریت پروژه محور» نوشته‌ی رادنی ترنر، نکات مهم و ارزشمندی را دریافت کنید.

با تمام این‌ها شاید تعجب کنید اگر بگوییم مدیریت پروژه یک مهارت مهم و ارزشمند برای زندگی همه‌ی ماست. کتاب «مدیریت پروژه برای غیر مدیر پروژه» تألیف کوری کوگن، سوزت بلیکمور و جیمز وود، می‌تواند این موضوع را به شما اثبات کند. این کتاب یکی از مفیدترین و محبوب‌ترین آثار این حوزه است که با زبانی ساده، به شرح مفهوم پروژه و اصول مدیریت پروژه می‌پردازد و هم برای مدیران پروژه‌های خرد و کلان مفید است و هم بر زندگی شخصی افراد اثر دارد.

شما می‌توانید با به‌کارگیری اصول و روش‌های مدیریت پروژه، زندگی شخصی سازمان‌یافته‌تر و سازنده‌تری داشته باشید. زیرا مبانی این حوزه فراتر از ساختارها و سازمان‌هاست. پروژه‌ی شخصی شما ممکن است برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی شرایط زندگی برای تولد فرزندتان باشد یا حتی مرتب کردن کمد اتاقتان؛ در هر صورت برای تکمیل هدف به یک سری اصول مشابه نیاز دارید.

بنابر اهمیت توجه به این حوزه‌ و تأثیر آن بر رشد شخصی و حرفه‌ای افراد، کتابراه با همکاری ناشران معتبری همچون «آریاناقلم»، «موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران»، «نمای علم» و... تاکنون آثار معتبر و باکیفیتی را در باب مدیریت پروژه به انتشار رسانده است. این آثار در قالب نسخه‌های الکترونیک، صوتی و PDF، از طریق وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه در دسترس مخاطبان قرار گرفته‌اند.

خواندن کتاب‌های مدیریت پروژه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر در شغل و حرفه‌ای پروژه‌محور فعالیت دارید و دلتان می‌خواد به تمام اصول و جزئیات مدیریت بی‌نقص اجرای پروژه مسلط شوید و یا از جنبه‌ی عمومی به این دانش نگاه می‌کنید و قصد دارید از راهکارهای آن برای سازمان‌دهی زندگی شخصی خود بهره ببرید، در هر صورت با خرید و دانلود کتاب‌های مدیریت پروژه می‌توانید خواسته‌تان را عملی کنید.

پرطرف‌دارترین کتاب‌های مدیریت پروژه در کتابراه

به‌سبب اهمیت فراوان دانش مدیریت پروژه در بسیاری از کسب‌وکارها و سازمان‌ها و همین‌طور راهکارهای ارزشمند و کاربردی آن برای هر جنبه از زندگی، عناوین پرشماری از بهترین‌های این عرصه در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه به‌صورت کتاب‌ الکترونیک، صوتی و PDF ارائه شده است تا علاقه‌مندان بتوانند با خرید و دانلود آثار موردنظرشان، به این اهداف دست یابند. گفتنی‌ست که برخی از این عناوین، با اقبال بیشتری از سوی مخاطبان مواجه شده‌اند و به‌دلیل محتوای کارآمدشان، در زمره‌ی آثار پرفروش سایت و اپلیکیشن کتابراه قرار گرفته‌اند. عناوین تعدادی از این کتاب‌های محبوب و پرفروش حوزه‌ی مدیریت پروژه در کتابراه را در لیست زیر آورده‌ایم:

پیشنهاد برای دانلود کتاب‌های رایگان مدیریت پروژه در کتابراه

اگر برای خرید کتاب‌های مدیریت پروژه در پی عنوان‌هایی رایگان و یا با قیمت مناسب هستید، می‌توانید به‌سادگی با مراجعه به وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه، به‌طور رایگان کتاب «مدیریت پروژه در زمان داریوش اول هخامنشی: مطالعه موردی تخت جمشید» اثر شایان تیمورپور را دانلود کنید و یا با صرف هزینه‌ی اندکی به کتاب‌های الکترونیک، صوتی و PDF این حوزه دست یابید.