معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب فخرالزمان
- نویسنده: نسرین قربانی
کتاب فخرالزمان به قلم نسرین قربانی، داستان پستی و بلندی زنی به نام فخرالزمان که به عمه فخری معروف است را به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب فخرالزمان میخوانیم: حوض هر دو حیاط، تمیز و شسته و آب در آنها انداخته شده بود و فوارهها، عصر به عصر، سر به آسمان میساییدند. مادر بزرگ گلبرگ هایی به رنگ زرد و صورتی و عنابی را توی آب انداخته بود تا منظرهی زیباتری داشته باشند. صندلیهای لهستانی چوبی دور تا... ادامه ›
کتاب شفق
- نویسنده: مرضیه السادات حسینی
کتاب شفق نوشتهی مرضیه السادات حسینی، ماجرای دختری را به تصویر میکشد که مادرش او را در کودکی رها کرده است و برای زندگی به خارج از کشور مهاجرت میکند. دربارهی کتاب شفق: این جمله برای همهی ما آشناست که مادر برای فرزندش از جانش هم میگذرد، اما در این رمان داستان دختری به نام شفق را میخوانید که قربانی هوا و هوس مادرش میشود و او را در کودکی رها میکند. در ادامه زنی که نام نامادری را به یدک... ادامه ›
کتاب خانهی لهستانیها
- نویسنده: مرجان شیرمحمدی
کتاب خانهی لهستانیها نوشتهی مرجان شیرمحمدی، داستان زندگی آدمهایی است که در خانهای بزرگ در جنوب تهران زندگی میکنند، خانهای قدیمی که قصهها و رازهایی را در خود نهفته است. کتاب خانهی لهستانیها داستان سه نسل از انسانهای متفاوت در عصر پهلوی دوم را بازگو میکند. در این خانه هر کس اتاقی اجارهای دارد، عنصر نداشتن گره خورده با گذشتهای ترسناک که گاهی باعث رقم خوردن داستانهای مخوفی میشود.... ادامه ›
کتاب ارباب دل
- نویسنده: فرحناز مهدی آزاد
کتاب ارباب دل به قلم فرحناز مهدی آزاد، روایتگر زندگی دختری زجر کشیده و فداکار است که برای نجات جان پدرش راضی به ازدواج با ارباب ده میشود. داستان پرفراز و نشیب زندگی او و تلخیهایی که در سالهای جوانی دیده، نشانهای از روح مردسالارانه در روستاهای ایران است. درباره کتاب ارباب دل: فرحناز مهدی آزاد در این اثر داستانی خشم و بیعدالتی حاصل از باورهای سنتی و غلط جامعه را به تصویر میکشد. داستان ارباب... ادامه ›
کتاب عشقی پس از باران
- نویسنده: سپیده اطمینان
کتاب عشقی پس از باران، یک رمان عاشقانه و اجتماعی است که به قلم سپیده اطمینان به رشته تحریر در آمده. این رمان پرفروش، داستان زنی به نام نسرین را روایت میکند که همسرش را به قتل رسانده، اما سرنوشت تقدیرِ دیگری غیر از قصاص برای او در نظر گرفته است. درباره کتاب عشقی پس از باران: «مىخواهم اعتراف کنم؛ من امروز یه نفر رو کشتم. باید اعتراف کنم که اصلاً حس خوبى نداره، وقتى مىبینى که یه انسان زیر پاهات... ادامه ›
کتاب مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
«مدیرمدرسه» شاید به جرأت بهترین اثر «جلال آل احمد» باشد. نویسندهای ظلمستیز که واقعیتهای زندگی را با نظری انتقادی ارائه میکند. راوی داستان که از آموزگاری به تنگ آمده است، برای آسودگی خود و داشتن درآمد بیشتر و بی دردسر به مدیری دبستان رو می آورد، بی آنکه بداند چه دردسرهایی در پی خواهد داشت. مدیر که خود را هیچکاره می داند و آمده تا گوشه ای آرام در دفترش از گچ خوردن و بیهودگی کار آموزگاری خود را... ادامه ›
رمان پنجاه و سه نفر
- نویسنده: بزرگ علوی
رمان پنجاه و سه نفر از شاهکارهای بزرگ علوی، روزنامهنگارِ نوگرا و استاد زبان فارسیست. نام کتاب به شمار کسانی اشاره دارد که در زمان رضاشاه به جرم عضویت و فعالیت در گروهی اشتراکی بازداشت و محاکمه شدند. بزرگ علوی، که خود یکی از پنجاه و سه نفر بود ضمن گزارش رویدادهای واقعی، با قلم هنرمندش داستانی جذاب و خواندنی پدید آورده است. وی در سه فصل این کتاب به شرح احوال و حوادثی پرداخته که از زمان بازداشت... ادامه ›
کتاب تندیس ساحلی
- نویسنده: نشمیل قربانی
حکایت آشوب و سردرگمی، بیپناهی و تلاش برای داشتن آرامش! کتاب تندیس ساحلی اثر نشمیل قربانی روایتگر داستان زندگی دختری به نام ساحل است که با فوت پدر و ازدواج مجدد مادرش، بیخانمان شده است. او که پس از سالها تلاش برای ساختن زندگیاش، بهتازگی رنگ آرامش را دیده است، با فوت ناپدری و ورود فرزندان این مرد به زندگیاش با چالشهای جدیدی روبهرو میشود. دربارهی کتاب تندیس ساحلی ساحل دختر رنجکشیدهایست... ادامه ›
کتاب رهش
- نویسنده: رضا امیرخانی
رضا امیرخانی در کتاب رهش به رابطه زوجی معمار پرداخته که بعد از تولد فرزند بیمارشان، از یکدیگر فاصله گرفتهاند و هر کدام به شکلی با مشکلات زندگی در تهران درگیر هستند. این اثر که با محوریت آسیب توسعه شهری بر کیفیت زندگی تالیف شده، توانست جایزه کتاب برگزیده جلال آل احمد را برای نگارنده خود به ارمغان آورد و با استقبال فراوان خوانندگان مواجه شد. درباره کتاب رهش: علا و لیا با عشق با همدیگر ازدواج... ادامه ›
کتاب یلداترین شب
- نویسنده: فاطمه لشگری
فاطمه لشگری در کتاب یلداترین شب داستان عاشقانه و تلخ زندگی بانویی جوان را روایت میکند که مورد خشونتهای اجتماعی و تبعیض جنسیتی قرار گرفته است. او که اکنون وکیلی زبردست و ماهر است، با پذیرش پروندهای به یکی از بزرگترین رازهای زندگی شخصیاش پی میبرد. درباره کتاب یلداترین شب: نویسنده در رمان عاشقانه یلداترین شب، داستان دختر جوانی به نام هستی را به تصویر میکشد که وکیل است و در زندگی زخمهای... ادامه ›
کتاب دوباره هرگز
- نویسنده: مهوش اغتفاری
کتاب دوباره هرگز، رمانی عاشقانه از مهوش اغتفاری است. در این اثر سرگذشت شخصیتی به نام «مولود» به تصویر کشیده شده است؛ زنی جوان که در گیرودار زندگی دشوار و طاقتفرسای خویش، در دام عشقی بیسرانجام گرفتار میآید. درباره کتاب دوباره هرگز مهوش اغتفاری یکی از نویسندگان توانای ادبیات امروزِ ایران است. او در کتابِ دوباره هرگز که رمانی عاشقانه با درونمایههای اجتماعیست، به روایت دشواریهای زندگی زنان در... ادامه ›
کتاب بانو گوزن
- نویسنده: مریم حسینیان
مریم حسینیان در کتاب بانو گوزن به روایت سرگذشت زنی تنها میپردازد که زندگیاش با شنیدن خبر باردار بودنش در آستانهی فروپاشی قرار میگیرد. گریز از واقعیت و پناه بردن به افکار و رویاها آخرین پناه این زن زخمخورده برای تابآوردن جهان میشود. درباره کتاب بانو گوزن: طاطا یا همان طاهره، زندگی معمولی و سادهای را با همسرش میگذراند. اما به نظر میرسید که یک زندگی معمولی برای او کافی نیست. طاطا رویاهای... ادامه ›
کتاب دختری از دیار حسرت
- نویسنده: نرگس باغبان
کتاب دختری از دیار حسرت اولین جلد از پنجگانهی عاشقانه نرگس باغبان و نخستین اثر اوست. در این داستان پر فراز و نشیب با دختری به نام رویا همراه میشوید که سختیها و تلخیهای بسیاری در زندگی کشیده است و آرزوهای بزرگی در سر دارد. درباره کتاب دختری از دیار حسرت: رویا فارغالتحصیل رشته حسابداری است و در یک آموزشگاه زبان کار میکند اما از شرایط کارش راضی نیست. او برای دست یافتن به اهداف و آرزوهای خود... ادامه ›
کتاب اندوه یک لبخند عمیق
- نویسنده: سعیده کلجاهی اصل
کتاب اندوه یک لبخند عمیق به قلم سعیده کلجاهی اصل، زندگی دختری به نام ترمه را به تصویر میکشد که از کودکی بدون مادر زندگی میکند و بعد از اتمام تحصیل در شیرخوارگاهی کار پیدا میکند. ترمه به دلایلی همراه با پدرش به روستایی دورافتاده میروند و این سفر اتفاقات تاثیرگذار و سرنوشتسازی را در زندگی او رقم میزند. رمانی در ژانر عاشقانه، اجتماعی و مذهبی که تمام عواطف و احساسات شما را درگیر داستان ناب خود... ادامه ›
کتاب سیندخت
- نویسنده: علی محمد افغانی
کتاب سیندخت اثر علی محمد افغانی نویسندهی معاصر و صاحب رمان نامآشنای «شوهر آهوخانم» است. این رمان، تصویری از جامعهای رو به مدرن شدن، زندگی طبقات مختلف اجتماعی و از همه پررنگتر، جایگاه اجتماعی زنان را با حوصله، دقت و جزئیات فراوان، ارائه میکند. کتاب سیندخت، رمانی به سبک نگارش قرن نوزدهم اروپاست، نوعی رئالیسم اجتماعی ایرانی. زنانی از هر دست، از ظالمترین و مظلومترین، همه اسیر یک دنیای مردانه... ادامه ›
رمان پریماه
- نویسنده: فاطمه عمانی
داستان، روایت زندگی دختریست به نام پریماه که مورد بیمهری و خشم سرنوشت قرار گرفته است علیرغم خیلی مسائل و مشکلات، بردبارانه و شجاعانه به مبارزه برمیخیزد و ثابت میکند که زمینخورده را قدرت دوباره برخاستن است نشان میدهد که در بحبوحه مشکلات و نامرادیها، میشود صبور و مقام بود، میشود پاک و درستکار بود، میشود با تلاشی دوباره از نو آغاز کرده موفق و سربلند شد... چکیدهای از متن: پری بر روی... ادامه ›
کتاب سفر قهرمانی مرد
- نویسنده: منصور یوسف زاده شوشتری
کتاب سفر قهرمانی مرد اثریست جذاب و ارزشمند به قلم منصور یوسف زاده شوشتری که به فاصلههای موجود میان دو نسل میپردازد. ایوب که از دست پسرش به ستوه آمده، تصمیم میگیرد راهی برای این همه فاصلهی عاطفی بیابد؛ داستانی غنی دربارهی مردانگی، عشق و قهرمانی. درباره کتاب سفر قهرمان مرد: ایوب مرد میانسالیست که خود در زمان کودکی هیچگاه رابطهی کامیابکنندهای با پدرش نداشته است. حال تمام آن روزها گذشته،... ادامه ›
کتاب تنهام نذار
- نویسنده: الهام عندلیبی
کتاب تنهام نذار، داستانی عاشقانه و اجتماعی، نوشتهی الهام عندلیبی است که به زبان محاورهای نوشته شده. نویسنده در این کتاب داستان دختری را روایت میکند که به خاطر کمک اقتصادی به خانوادهاش، از هدفها و علایق خود صرف نظر میکند و به کار کردن رو میآورد. مشکلات زندگی و رابطهی عاشقانهاش نیز مسیر داستان را با فراز و نشیبهایی مواجه میکند. دربارهی کتاب تنهام نذار الهام عندلیبی در کتاب تنهام نذار... ادامه ›
کتاب طلعت
- نویسنده: مهری رضا پناه
در کتاب طلعت نوشتهی مهری رضا پناه فرازونشیبهای زندگی یک دختر روستایی در دههی سی خورشیدی و در روستای کوهدشت به تصویر کشیده میشود. طلعت که نام رمان از وی گرفته شده است، مصائب زندگی را به جان میخرد و دم بر نمیآورد. نویسندهی کتاب، در این رمان سختکوشی انسانها در میانهی سختی و دشواری زندگی را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب طلعت رمان طلعت، داستان زندگی دختری است که در سال 1330 در روستای... ادامه ›
کتاب او؛ یک زن
- نویسنده: چیستا یثربی
کتاب او؛ یک زن، اثر پرفروش چیستا یثربی، رمانی موفق در ژانر اجتماعی است که به موضوع ازدواج اجباری و تبعات ویرانگر آن پرداخته است. این رمان مانند دیگر داستانهای یثربی در عین روان بودن، پیچیدگیهایی دارد که بر جذایت این اثر میافزاید. او؛ یک زن، روایتگر زندگی دختری است که در سن نوجوانی حوادث تلخی را تجربه میکند و در طول زندگیاش با چالشهایی روبهروست که شخصیتی متفاوت و بیمارگونه از او میسازد.... ادامه ›
کتاب فصلهای یک زندگی
- نویسنده: ژیلا شجاعی
ژیلا شجاعی در کتاب فصلهای یک زندگی داستان زندگی پرتلاطم دختری به نام ستاره را به تصویر میکشد. هر فصلی از زندگی به او صبر، استقامت، خودداری و شجاعت میآموزد و سرنوشت، او را از دختری ضعیف به زنی قوی تبدیل می کند. دربارهی کتاب فصلهای یک زندگی: ستاره آدم ضعیفی بود که از خوشبختی دیگران دل گیر میشد و از شادی دوستانش گریان. او بر سر کوچک ترین موضوعی آن قدر قیل وقال راه میا نداخت که همه را از... ادامه ›
کتاب نبات
- نویسنده: سحر رستگار
کتاب نبات نوشتهی سحر رستگار، روایتگر سرگذشت خانوادهای است که در خانهای قدیمی اما با صفا زندگی میکنند، خانهای که با قصهها و رازهای نهفتهاش شما را مجذوب خود خواهد کرد. در بخشی از کتاب نبات میخوانیم: روی ایوون آب پاشیدم و بوی خوش کاهگل همه جا پیچید، چیزی به اومدن بیبی نمونده بود و باید زودتر جاروی ایوون رو تموم میکردم. کارم که تموم شد رفتم سراغ اجاق گوشه ایوون و روشنش کردم و کتری رو از... ادامه ›
کتاب اینسامنیاک
- نویسنده: مریم چاهی
کتاب اینسامنیاک به قلم مریم چاهی در کنار به تصویر کشیدن قصهای با درون مایهی تخیلی، روایتگر زندگی افرادی است که به عشق زندگی در جوامع غربی بدون تحقیق و بررسی درست پا به خاک غربت گذاشته و بعدها با مشکلات بسیاری مواجه میشوند. در رابطه با کتاب اینسامنیاک چند نکته مهم وجود دارد که حتما باید قبل از خواندن آن بدانید. اینسامنیاک به کسی گفته میشود که دچار کم خوابی مفرط باشد. مریم چاهی با تحقیقات... ادامه ›
کتاب سگ سالی
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب سگ سالی به قلم بلقیس سلیمانی، زندگی فردی به نام «قلندر» را روایت میکند که از اعضای دون پایه سازمان مجاهدین خلق است و پس از دستگیری اعضای این سازمان زندگیاش به تباهی کشیده میشود. این داستان از سالهای دهه 60 آغاز میشود. رمان شخصیت محورِ سگسالی، که به نوعی زیر مجموعه ادبیات داستانی انقلاب هم هست، به روایت برشی از تاریخ معاصر ایران میپردازد. قلندر، دانشجوی دانشگاه تهران است که گرفتار... ادامه ›