نقد، بررسی و نظرات کتاب هم زمانی - کارل گوستاو یونگ

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
فتی
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
یونگ این مفهوم را برای توضیح رویدادهایی به کار می‌برد که ظاهراً بدون ارتباط علّی هستند، اما به طرز معناداری با یکدیگر مرتبط به نظر می‌رسند.
خلاصه و تفسیر اصلی:
1. تعریف همزمانی: یونگ همزمانی را به‌عنوان "هم‌رخدادی معنادار" تعریف می‌کند که بین دو یا چند پدیده که از نظر علّی به هم مرتبط نیستند اتفاق می‌افتد. به بیان دیگر، این اصل زمانی به کار می‌آید که دو رویداد بدون وجود رابطه علّی، با یکدیگر تطابقی معنادار دارند.
مثال کلاسیک یونگ از این مفهوم مربوط به بیماری است که خواب پروانه‌ای طلایی دیده بود. در همان لحظه، حشره‌ای شبیه به آن از پنجره اتاق درمان ظاهر شد. این رویداد از نظر یونگ نمونه‌ای از همزمانی بود که نمی‌توانست از طریق قوانین علّیت توضیح داده شود.
2. ارتباط با ناخودآگاه جمعی: یونگ بر این باور بود که همزمانی‌ها ناشی از تعامل میان ذهن فردی و "ناخودآگاه جمعی" هستند. ناخودآگاه جمعی مجموعه‌ای از الگوها و نمادهای مشترک میان تمام انسان‌هاست که از طریق اسطوره‌ها، رویاها، و تجربیات مشترک فرهنگی آشکار می‌شوند.
3. پیوند با فیزیک: یونگ در این کتاب، برای تقویت نظریه خود، از همکاری با فیزیکدان برجسته آلبرت انیشتین و بعداً ولفگانگ پائولی استفاده کرد. او به امکان وجود اصول غیرعلّی در طبیعت اشاره می‌کند و معتقد است همزمانی‌ها ممکن است پدیده‌هایی باشند که در آن ذهن و ماده به‌نوعی یکدیگر را منعکس می‌کنند.
4. جنبه‌های معنوی: همزمانی به‌عنوان پدیده‌ای فراتر از دانش علمی معمولی، اغلب با معنویت و درک ماوراءالطبیعه ارتباط پیدا می‌کند. یونگ معتقد بود که همزمانی‌ها می‌توانند به انسان کمک کنند تا حس عمیق‌تری از معنا و ارتباط در زندگی خود پیدا کند.
علی کریمی
۱۴۰۴/۰۱/۰۹
این کتاب یه جورایی از اون کتاب‌هایی نیست که راحت بخونی و سریع تمومش کنی، ولی اگه به روانشناسی عمیق و مفاهیمی مثل معنا، شانس و ارتباط‌های عجیب‌وغریب بین اتفاقات علاقه داری، حتماً ارزش وقت گذاشتن داره.
یونگ توی این کتاب یه نظریه‌ی جالب رو توضیح می‌ده: این‌که بعضی رویدادها به‌ظاهر تصادفی هستن، اما در واقع یه جور هماهنگی پنهان بینشون وجود داره که بهش می‌گه **هم‌زمانی**. مثلاً فکر یه دوست قدیمی تو ذهنت میاد و همون لحظه یه پیام ازش می‌گیری. این تصادف نیست، بلکه یه نوع پیوند معناداره.
یونگ این ایده رو با مثال‌های علمی، داستان‌های واقعی و تحلیل‌های روانشناختی توضیح می‌ده و حتی سراغ فیزیک کوانتوم هم می‌ره تا نشون بده که شاید دنیای ما بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم، به هم مرتبطه.
خوندن این کتاب ذهن رو باز می‌کنه و دید آدم رو نسبت به اتفاقات زندگی تغییر می‌ده. البته باید حوصله و علاقه به موضوعات فلسفی و روانشناختی داشته باشی، چون متنش یه کم سنگینه. ولی اگه تا آخرش بری، یه دیدگاه جدید از رابطه‌ی بین رویدادها و ناخودآگاه به دست میاری.
شیث رحیمی
۱۴۰۴/۰۱/۰۵
بادرود، البته هنوز این کتاب ارزشمند را مطالعه جامع نکردم، اما باتوجه به مطالعه شرح ذیل کتاب توسط کتابراه دانستم که همزمانی قطعاً علت العلل ارتباط معنادار با روان آدمی دارد، یعنی اینکه قاعده همزمانی بهیچ وجه یک امر غیر عِلّیِ صِرف نیست، بلکه ارتباطات متافیزیک حداقل دو ذهن یا چندین ذهن در یک مورد مشترک دارد، اینکه زمانی ما درحال اندیشیدن به کسی یا چیزی هستیم همان لحظه رشحه ای از آن مورد از نا کجا آباد متجلّی میگردد. مساله مهم اینجاست که غالبا این امر را پدیده ای قطعا تصادفی میدانند حال آنکه اینگونه نیست و گویا این کتاب نیز به همین معنا متذکر است.
سالار هلاکوئی
۱۴۰۳/۱۱/۰۷
این کتاب بینظیر است و مبحث نویی (همزمانی) بود که در روانشناسی با این کتاب شروع شد. حتما کتاب های دیگه راجع به همزمانی مخصوصا از ویوید ریکو رو بخوانید. مخصوصا افرادی که به خاطر داستانی غیر منتظره در زندگی شون روبرو شدن و هی از خود میپرسن چرا من چرا من .
امیرشهریار
۱۴۰۴/۰۱/۰۲
بعنوان کسی که شدیدا خودم رو مادی گرا میدونستم و همه چیز رو تابع علیت، جناب یونگ درهای دیگری را رو به درک و فهم من از اتفاقات پیرامون حیات باز کردند.
محمد اصل باروت پز
۱۴۰۳/۱۲/۱۲
آزمایش‌های جالبی در زمینه‌ی همزمانی رویدادها انجام شده که من رو به فکر فرو میبره و دوست دارم بیشتر در این زمینه مطالعه کنم.
بهناز سیدین
۱۴۰۳/۰۷/۰۸
گاهی دچار سوتفاهم در زمان میشیم و نباید درگیر خرافات شد لازمه از طریق علم یکسری موارد پیگیری بشن
مریم بهرامیان
۱۴۰۳/۰۶/۱۵
سلام کتابهای یوگ رامن خیلی دوست دارم