نقد، بررسی و نظرات کتاب around the world in 80 days (رمان دور دنیا در 80 روز) - ژول ورن
4.6
159 رای
مرتبسازی: پیشفرض
📚الناز محمدی📚
۱۴۰۱/۰۵/۲۸
30
🍁 شاهکاری توی ژانر کتابهای سفرنامه ای- تخیلی! جالبه که بدونیم ژول ورن نقشهی سفرش رو توی این کتاب بر اساس کشورهایی نوشته که به اونا سفر نکرده و بر طبق اظهارات دیگران دید نسبی به این کشورها داشته! ژول ورن توی حیطهی تخیلاتش خیلی زودتر از زمان خودش پیش رفته بوده! مثلا اختراعات و کشفیاتی رو مثل تلفن، خودرو، چرخ بال، زیر دریایی و… رو سالها قبل از اینکه اونها به دنیا معرفی بشن، توی کتابهای خودش آورده. به همین دلیل به ژول ورن لقب پدر ادبیات علمی-تخیلی رو دادن!!! درکل قوهی تخیل ژول ورن، چه در کتاب سفر به اعماق زمین که دنیای زیر زمین رو برای ما تصور پذیر کرده، و چه توی این کتاب که دنیا رو جلوی چشمان ما در ۸۰ روز با هر وسیلهی نقلیهای که بشه تصور کرد درنوردیده، نیرویی مثال زدنی و غیر قابل وصف هستش. اینجاست که میبینیم تخیل مرزی نداره و میتونه توی زمان و مکان و جغرافیا سفر کنه و شاهکاری مثل دور دنیا در هشتاد روز رو بیافرینه. ممنون دوست عزیزم کتابراه… ☘️
کتاب دور دنیا در هشتاد روز یکی از آثار معروف نویسنده فرانسوی ژول ورن میباشد که درباره یک شرط بنده است که شخصیت اصلی داستان آقای فوگ شرط میکند که در هشتاد روز به دور دنیا بگردد، او با قطار سفر خود را آغاز میکند و در راه سوال یک کشتی به نام منگولیا میشود و با آن به هندوستان میرود، در هندوستان اتفاقات زیادی برای این شخص میافتد برای مثال به دلیل اینکه مسلمان نبوده و به درون مسجد رفته است رو را دستگیر و محاکمه میکنند اما با گذاشتن وثیقه گزافی خود را از زندان آزاد میکند، سپس در جنگل از یک هندو فیلی کرایه میکند و سوال آن میشود در راه یک زن را که شورشیان به حریم آنها تجاوز کرده بودند نجات میدهد و او نیز همسفر آنان میشود؛ در اواخر سفرشان به او تهمت دزدی میزنند و اورا دستگیر میکنند، اما متوجه میشوند که اشتباه بوده و دوباره وی را آزاد میکنند. در نهایت آقای فوگ که خود را شسکت خورده میداند به منزل خود باز میگردد اما ناگهان خدمتکارش برایش خبر میآورد که چون سفرشان را از طرف شرق به سمت غرب آغاز کردهاند یک روز زود تر به مقصد رسیدهاند. بنابراین آقای فوگ در آخرین لحظات خود را به سر قرار میرساند و شرط را برنده میشود. اگر زبان انگلیسی شما خوب است حتما این رمان زیبا را مطالعه کنید.
کتاب «دور دنیا در هشتاد روز» نوشته ژول ورن، داستان ماجراجویی فلیاس فوگ، مردی متمول و منظم، است که به چالش می پردازد تا دور دنیا را در مدت هشتاد روز بگردد. این رمان به بررسی مضامین زمان، پیشرفت فناوری و روح ماجراجویی انسان می پردازد. داستان با شخصیت پردازی قوی و دیالوگ های جذاب پیش می رود و تضاد میان شخصیت های فوگ و دنیای خارج، تنش و هیجان ایجاد می کند. ورن به دقت به توصیف مکان ها و فرهنگ های مختلف می پردازد و خواننده را با جغرافیای عصر خود آشنا می کند. نقد این کتاب نشان می دهد که ورن نه تنها یک داستان ماجراجویانه خلق کرده، بلکه به ابعاد انسانی، دوستی و عشق نیز توجه کرده است. پایان داستان، با چرخش های غیرمنتظره اش، نشان دهنده ی قدرت زمان و برنامه ریزی است. به طور کلی، «دور دنیا در هشتاد روز» اثری سرگرم کننده و آموزنده است که به خوبی روحیه کنجکاوی و ماجراجویی انسان را به تصویر می کشد.