معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب صوتی یاقوت کبود
- نویسنده: مریم سادات طباطبایی
کتاب صوتی یاقوت کبود داستان کوتاهی از مریم سادات طباطبایی است. در این داستان کوتاه، ماجرای آشنایی اتفاقی دو زن و درددلهای غیرمنتظرهای را میشنویم که هر یک نشانی از خشونت خانگی را در خود دارند... دربارهی کتاب صوتی یاقوت کبود قصهی کتاب صوتی یاقوت کبود نوشتهی مریم سادات طباطبایی، از مطب دکتر آغاز میشود. زنی با زخمی بر روی گونهاش و عکس سونوگرافی در دست که هفتهی شانزدهم بارداریاش را نشان... ادامه ›
کتاب صوتی چهرهای در سایه روشن
- نویسنده: راضیه سلیمی
کتاب صوتی چهرهای در سایه روشن اثری از راضیه سلیمی است. در این داستان، روایت مقطعی و کوتاهی را از زندگی زنی میشنویم که سالهاست با کابوسهای شبانه و قرصهای اعصاب زندگی میکند، اما روزی بهطور تصادفی، دلیل کابوسهایش را در میان آلبوم عکس بچگیاش پیدا میکند. دربارهی کتاب صوتی چهرهای در سایه روشن راضیه سلیمی قصه را در کتاب صوتی چهرهای در سایه روشن، از جایی شروع میکند که زن جوانی در یک تاکسی... ادامه ›
کتاب صوتی خال رازیان
- نویسنده: مژگان معمارزاده
مژگان معمارزاده، نویسندهی جوان ایرانی، در کتاب صوتی خال رازیان با زبانی ساده و بیآلاش از احساسات مادرانه میگوید و داستان مادری را روایت میکند که علاقهای شدید به پسرش، رازیان، دارد، اما با کشف یک خال مشابه میان همسر و پسرشان دچار غلیان احساسات و افکار مشوش میشود. به این ترتیب با احساسات این مادر همراه میشویم و گریز کوتاهی به گذشتهی خانوادگیشان میزنیم. دربارهی کتاب صوتی خال رازیان کتاب... ادامه ›
کتاب صوتی سل
- نویسنده: فاطمه مستخدمین
کتاب صوتی سل اثری از فاطمه مستخدمین از نویسندگان معاصر ایران است. مستخدمین در این داستان کوتاه راوی ماجرای یک مربی سنگنوردی است که در نوعی تردید و انکارِ گذشته زندگی میکند؛ گذشتهای که با وجود تلاش بسیار برای فراموش کردنش، گویا قرار نیست به این سادگیها گریبان او را رها کند. دربارهی کتاب صوتی سل فاطمه مستخدمین در کتاب صوتی سل ماجرای یک مربی سنگنوردی را شرح میدهد که سالها پیش یکی از... ادامه ›
کتاب صوتی سه شنبه خیس
- نویسنده: بیژن نجدی
کتاب صوتی سه شنبه خیس نوشته بیژن نجدی درباره انقلاب اسلامی است. داستان دختری تنها به نام ملیحه که مرگ پدرش را که هفت سال پیش در زندان، به دلیل سیاسی بودن تیرباران شده بود، باور نمیکند. در قسمتی از کتاب صوتی سه شنبه خیس میشنویم: ملیحه سرش را تا چشمهای آرایش نکردهاش در چادر فرو برده بود و کنار نفس نفس کشیدن و صدای پاشنه کفشهایش تقریباً میدوید. پاییز خودش را به آبیِ چتر میزد، چادر را از تن... ادامه ›
کتاب صوتی فراری
- نویسنده: میلاد دهکت نژاد
مرد از تاریکی و سرمای شب میگریزد و خود را در گرمای نورانی کافهای کوچک مییابد. و اینچنین است که داستان کتاب صوتی فراری آغاز میشود. این داستان به قلم میلاد دهکتنژاد به رشتهی تحریر درآمده است. دربارهی کتاب صوتی فراری شخصیت اصلی داستان کتاب صوتی فراری نوشتهی میلاد دهکتنژاد وقایع آخرین روزهای دههی سوم زندگیاش را روایت میکند. روزهایی سرشار از ملال و رخوت که انگار هیچ رنگ و رویی ندارند و... ادامه ›
کتاب صوتی جشن فرخنده
- نویسنده: جلال آل احمد
در کتاب صوتی جشن فرخنده اثر جلال آل احمد، راوی داستان پسر نوجوانی است که با زبانی پر شور در عین حال ساده داستان را یک نفس پیش میبرد. داستان کوتاه جشن فرخنده مربوط به روزگار قانون کشف حجاب است. وقتی میگوییم جشن فرخنده به نظر میآید میخواهیم با بزن بکوب و شادمانی همراه باشیم، در حالی که راوی از همان ابتدا با نامهی دعوت به این مهمانی که پست چی آن را میآورد، سایهای شوم و نامبارک بر پیکرهی... ادامه ›
کتاب صوتی غریب آشنا
- نویسنده: مریم حسینی
کتاب صوتی غریب آشنا نوشتهی مریم حسینی، یک داستان کوتاه با درونمایهی مذهبی است. نویسنده در این کتاب داستان پیرزن زائری به با نام «سیده زینب» را روایت میکند که برای زیارت به عراق رفته ولی در آنجا چمدانش را گم کرده است. دربارهی کتاب صوتی غریب آشنا مریم حسینی در کتاب صوتی غریب آشنا داستان پیرزنی مهربان و دوستداشتنی به نام «سیده زینب» را روایت میکند. این زن از تهران سفر کرده و خود را به کربلا... ادامه ›
کتاب صوتی صدایی در آینه
- نویسنده: مجید اوریادی زنجانی
کتاب صوتی صدایی در آینه روایتی تلخ از مجید اوریادی زنجانی است. اوریادی در این کتاب راوی بخشی کوتاه و دردناک از زندگیِ همهروزهی اقشار محروم و کمتربرخوردار جامعه است که به تنگدستی و انواع مختلفی از فقر فرهنگی و اجتماعی دچارند. دربارهی کتاب صوتی صدایی در آینه مجید اوریادی زنجانی در کتاب صوتی صدایی در آینه راوی یک شب از زندگی پسر نوجوانِ زبالهگردی است که اینبار به جای پلاستیک و بطریهای... ادامه ›
کتاب صوتی تیر چوبیهای تار سقف
- نویسنده: عاطفه فرخی فرد
کتاب صوتی تیر چوبیهای تار سقف نوشتهی عاطفه فرخی فرد، داستان کوتاهی از یک خواستگاری است. مرد میانسالی که بهتازگی همسرش را از دست داده به خواستگاری زنی روستایی میرود و با هر ترفندی، سعی در راضی کردن او به این ازدواج دارد. دربارهی کتاب صوتی تیر چوبیهای تار سقف قصهی کتاب صوتی تیر چوبیهای تار سقف نوشتهی عاطفه فرخی فرد از زاویه دید زنی چهلوپنج ساله روایت میشود که بهتنهایی زندگی میکند. او... ادامه ›
کتاب صوتی خاک و نفس
- نویسنده: مهناز رضایی لاچین
مهناز رضایی لاچین در کتاب صوتی خاک و نفس ماجرای زن و شوهری را روایت میکند که به آخرین سفر زندگی مشترک خود رفتهاند اما وقایع آنگونه که آنها گمان میکنند اتفاق نمیافتد... دربارهی کتاب صوتی خاک و نفس داستانی کوتاه که مهناز رضایی لاچین در آن ماجرای زن و شوهری را روایت میکند که در یک سفر پژوهشی با یکدیگر همراه شدهاند. اما این مسافرت با تمام سفرهای عمرشان فرق دارد: آنها در آخرین سفر زندگی... ادامه ›
کتاب صوتی آخرین شب
- نویسنده: میلاد دهکت نژاد
شخصیتهای اصلی کتاب صوتی آخرین شب مجبور میشوند شبی را در یک مُتل بیرونق بگذرانند که اگر به خودشان بود، هرگز پا به درون آن نمیگذاشتند. این داستان کوتاه را میلاد دهکتنژاد نوشته است. دربارهی کتاب صوتی آخرین شب داستانی کوتاهی دربارهی زن و مردی که مجبور میشوند در ابتدای سفرشان بهخاطر نقص در پرواز شبی را در یک متل بگذارنند؛ ساختمانی تنها در کنار یک اتوبان خالی. ورود این زوج به هتل اتفاقات... ادامه ›
کتاب صوتی کمربند صاعقه
- نویسنده: پرویز دوایی
کتاب صوتی کمربند صاعقه اثر پرویز دوایی، درباره مردی است که از خواهرش میخواهد با پارچهای سیاه کمربندی پهن برایش درست کند تا... در قسمتی از کتاب صوتی کمربند صاعقه میشنویم: در خلوت نیمهتاریک معبد صندوق خانه، کتِ خانهام را درآوردم. کمربند را که زیر کت پنهان کرده بودم باز کردم. با تمام طول قامتِ سیاهِ نویِ قشنگش آویخته شد. در میان دو بازو، در طول دو بازوی از هم گشوده نگاهش کردم. پشت و پیشش را... ادامه ›
کتاب صوتی ماهی و جفتش
- نویسنده: ابراهیم گلستان
کتاب صوتی ماهی و جفتش نوشته ابراهیم گلستان، دربارهی مردی است که با فاصله به ماهیهای داخل آکواریومی نگاه میکند و توجهش به دو ماهی متفاوت جلب میشود. دو ماهی که رقصکنان در آنجا گردش میکنند. مرد شیفته یکدمی آنها میشود چون در تمام زندگیاش هرگز این همه یکدمی ندیده است اما شیفتگیاش با آمدن کودکی که این بار با فاصلهای نزدیکتر از آن مرد به آکواریوم نگاه میکند به پایان میرسد... ادامه ›
کتاب صوتی تولد
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کتاب صوتی تولد اثر اسماعیل فصیح داستان زنی غمگین و افسرده است که همهی بچههایش پس از زایمان بر صورت و بدنشان لکههای بزرگ دیده میشود و پس از چند روز میمیرند. در قسمتی از کتاب صوتی تولد میشنویم: بیرون رگبار شدید میزد و شب طوفانی بود. رفتم برای مادر بزرگم از جوی کوچه یک آفتابه آب آوردم و مادر بزرگم دستهایش را لب درگاهی که هم سطح کف حیاط بود آب کشید. همه جا تاریک بود. گاهی هوا برقی میزد و... ادامه ›
کتاب صوتی سس تک نفره
- نویسنده: علی پاینده
علی پاینده در کتاب صوتی سس تک نفره داستان یک گرهِ ذهنی را تعریف میکند که صاحبش را از شیراز به آمریکا میکشاند! یک جوان شیرازی که تصادفاً از یک فستفود زنجیرهای آمریکایی مستقر در ایران پنج همبرگر خریده، ذهنش درگیر سوال بیپاسخی میشود... دربارهی کتاب صوتی سس تک نفره ذهن دالان جالبی است، گاهی تصمیم میگیرد بیدلیل به بیمعناترین و بیاهمیتترین چیز ممکن پیله کند و آنقدر پیگیریاش را ادامه دهد... ادامه ›
کتاب صوتی آخ جون مرگ!
- نویسنده: غزال شاه پناه
گاهی اوقات، ما انسانها خیلی بیرحم میشویم و فقط به رفاه و آسایش خودمان فکر میکنیم. کتاب صوتی آخ جون مرگ! به قلم نویسندهی جوان، غزال شاهپناه، دربارهی فرزندانیست که بیتفاوت به مرگ مادرشان و غم از دست دادن او، تنها به فکر راه انداختن کارهای خودشان هستند. دربارهی کتاب صوتی آخ جون مرگ! مرگ و از دست دادن آدمها، چهرهی واقعی بعضی از اطرافیانشان را آشکار میکند. این چهره بهقدری سرد و... ادامه ›
کتاب صوتی گنج
- نویسنده: جلال آل احمد
داستان کتاب صوتی گنج اثر جلال آل احمد از مجموعه دید و بازدید عید برگرفته شده و از زبان پیرزنی که همه او را خاله مینامند، روایت میشود. پیرزن، داستانی از زمانهای قدیم میگوید. قصهای از دختر بیکس و کاری که قصد ازدواج دارد اما هیچ موقعیتی برایش پیش نمیآید و سرانجام با یک دورهگرد ازدواج میکند و یکسری اتفاقاتی رخ میدهد و آنها از نظر مالی وضعیت خوبی پیدا میکنند و.... این داستان بیمقدمه و... ادامه ›
کتاب صوتی اگر جای تو بودم
- نویسنده: مجید اوریادی زنجانی
داستان کتاب صوتی اگر جای تو بودم نوشتهی مجید اوریادی زنجانی از مجموعه داستان با پاهای کودکی انتخاب شده است. داستانی دربارهی زنی بهنام عاطفه که یک دیدار اتفاقی در خیابان او را به سیروسفر در گذشتهای نهچندان دور وادار میکند. دربارهی کتاب صوتی اگر جای تو بودم داستان کتاب صوتی اگر جای تو بودم از زبان یکی از شخصیتهای محوری اثر روایت میشود. زنی بهنام عاطفه که یک روز در خیابان دوست قدیمیاش... ادامه ›
کتاب صوتی مردی به نام مادر
- نویسنده: مجید اوریادی زنجانی
کتاب صوتی مردی به نام مادر نوشتهی مجید اوریادی زنجانی، ماجرای زنی به نام راضیه را روایت میکند که فرزندش صحبت نمیکند و همسرش نیز به این موضوع توجهی ندارد. درنهایت، راضیه تصمیم میگیرد فرزندش را نزد پزشک ببرد تا بفهمد ریشهی مشکل از کجاست. دربارهی کتاب صوتی مردی به نام مادر: مجید اوریادی زنجانی ماجرای مادری جوان را به تصویر میکشد که راضیه نام دارد. اتفاقات کتاب صوتی مردی به نام مادر در منزل... ادامه ›
کتاب صوتی قبل بر وزن دهل
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
کتاب صوتی قبل بر وزن دهل اثر سید محمدعلی جمال زاده از مجموعه قصههای کوتاه برای بچههای ریشدار برگرفته شده است. «قصههای کوتاه برای بچههای ریشدار» مجموعه دوازده داستان از جمالزاده است. این کتاب در سال ۱۳۵۳ منتشر شده و داستانهای آن عبارتند از: «عروسی داریم و عروسی»، «نوروز و عیدی خاله خداداد»، «قبل بر وزن دهل»، «تعصب یک طرفه»، «بگیرو نده»، «خیرخواهی محض»، «دلی دارد زیبا»، «صالح و طالح»، «سقط... ادامه ›
کتاب صوتی روی شعله کم اجاق
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی روی شعله کم اجاق، داستانی کوتاه نوشته شده توسط آزاده جمشیدپور است. در این داستان، زنی به مرور خاطرات دوران گذشته و سالهای تحصیلش در دانشگاه میپردازد. لحن ساده و صمیمی آزاده جمشیدپور در این داستان و روایت رئالیستی از حسرتها و فرصتهای از دسترفته، جذابیت ویژهای به این داستان کوتاه داده است. دربارهی کتاب صوتی روی شعله کم اجاق داستان کوتاه از دید برخی از نویسندگان، چیزی جز «برشی از... ادامه ›
کتاب صوتی در انتهای کودکی
- نویسنده: مجید اوریادی زنجانی
کتاب صوتی در انتهای کودکی نوشتهی مجید اوریادی زنجانی دربارهی کودک کاریست که در وضعیت نابهسامانی قرار دارد. صاحب مغازهای که این پسر بچه در آن کار میکند بسیار خشن است و او را کتک میزند. کتاب صوتی در انتهای کودکی مناسب چه کسانی است؟ مجید اوریادی زنجانی قلمی قوی و جذاب دارد و با توصیفات دقیقی که ارائه میدهد شما را حیرتزده میسازد؛ بنابراین، اگر به دنبال تجربهای متفاوت در میان داستانهای... ادامه ›
کتاب صوتی در مرداد برف میبارید
- نویسنده: مهدیه سهرابی
کتاب صوتی در مرداد برف میبارید اثری از مهدیه سهرابی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. سهرابی در این داستان کوتاه راوی سرگذشت پرفرازونشیب کودکی است که در خانوادهای پر از معضلات مختلف به دنیا میآید و مسئولیتناپذیری والدینش، آیندهای پرتنش و نامطمئن را برای او رقم میزند. دربارهی کتاب صوتی در مرداد برف میبارید مهدیه سهرابی در کتاب صوتی در مرداد برف میبارید تصویری ملموس و نزدیک به واقعیت را... ادامه ›